PRIRODNI BAZENI

063.77.31.892
office@prirodnibazeni.rs
MENU

KLASIČNI PRIRODNI BAZENI

Prirodni bazen

Klijenti koji cene jednostavnost i klasiku verovatno će se odlučiti za klasičnu varijantu prirodnog bazena. Individualanim pristupom u dizajniranju obezbedićemo elegantno uklapanje prirodnog bazena u Vaš vrt .

Klasični bio bazen ima dve zone: dublje područje ,najčešće pravougaonog oblika za plivanje i pliće okruženje (zona regeneracije) sa biljkama koje pomažu da voda bude čista.
Plići deo sa biljkama se postepeno stapa sa okruženjem te nema grube granice na mestu gde se bazen završava a počinje pejzaž. Plići i dublji deo najčešće su podeljeni pregradnim zidom kako bi se osiguralo da prostor za plivanje bude odvojen od biljaka. Pregradni zid je ispod nivoa vode kako bi se omogućilo slobodna cirkulacija vode između dva područja.

Biljke delimično prečišćavaju vodu trošeći višak hranljivih materija i uklanjanjem ugljen-dioksida. Na taj način neutrališemo hranljive materije iz vode i samim tim onemogućavamo razvoj algi i bakterija koje mogu biti štetne za čoveka.
Glavna filtracija obavlja se u filtracionoj jedinici koja je smeštena na obodu bazena.

klasicni bazen
natural pool
eko bazen
prirodni bazen

Osim odstranjivanja mehaničkih nečistoća, biološki filteri imaju jos jednu bitnu ulogu- predstavljaju odličnu sredinu za dalji razvoj u razmnožavanje mikroorganizama koje dodajemo na samom početku sezone a čija je uloga eliminisanje fosfata i nitrata i prečišćavanje vode.

Zona regeneracije i sistem filtracije pomažu u procesu samočišćenja i veoma su isplativi za održavanje. Klasični prirodni bazeni mogu biti i bez biljaka i u tom slučaju kompletna filtracija se obavlja u filtracionoj jedinici.

prirodni bazeni
klasicni bazeni
eko sistem
bio bazen

ZA SVA PITANJA I KONSULTACIJE STOJIMO VAM NA RASPOLAGANJU  ! KONTAKT