PRIRODNI BAZENI

063.77.31.892
office@prirodnibazeni.rs
MENU

JEZERA ZA KUPANJE

Prirodni bazen

Za razliku od tradicionalno pravougaonog bazena sa hlorom, prirodni bazen često je dizajniran tako da imitira prirodno jezero.
Mogu imati nepravilne oblike sa biljkama, stenama i vodopadima. Zone sa biljkama su integrisane na obodu dubljeg dela.

Ukoliko želite prostor za plivanje koji će se stopiti sa prirodnim okruženjem, jezero za plivanje sa biološkim sistemom prečišćavanja je pravi izbor.
Ugradnjom filtera koji štede prostor, filtriramo mehaničke nečistoće i organske sastojke iz vode i efikasno eliminišemo izvor hrane bilo koje potencijalne populacije algi čime obezbeđujemo da voda u Vašem jezeru bude prozirna i bezbedna za kupanje.U komorama filtera uz pomoć mikroorganizama organska materija se razgrađuje i na taj način se vrši uklanjanje hranljivih materija iz vode.

jezero
jezera
eko jezero
bio jezero

Vodene biljke stvaraju pravo okruženje za mikroskopski zooplankton (koji se hrani algama) pružajući mu sigurno stanište. Količina dostupnih hranljivih materija važan je faktor bistrine vode.Bazeni sa biološkim sistemom filtracije su dizajnirani tako da imaju veoma nizak nivo hranjivih materija što sprečava stvaranje algi, a u kombinaciji sa sistemom filtriranja, voda se održava kristalno čistom.

Korist vodenih biljaka je višestruka:

1 Obezbeđuju povoljne uslove za razvoj „dobrih“ mikroorganizama otpustajući kiseonik
2 Nadmeću se za hranjive materije sa algama
3 Pružaju stanište za zooplankton koja je deo uravnoteženog eko sistema
4 Zasenjuju vodu čime se sprečava da sunčeva svetlost dospe do algi

jezero za plivanje
jezero bazen
jezera
potok sa jezerom

ZA SVA PITANJA I KONSULTACIJE STOJIMO VAM NA RASPOLAGANJU  ! KONTAKT